Wie moet ik nog geloven? De dokter? Lotgenoten? ...

Omdat ik me zo machteloos voelde in het begin, begon ik dingen op te zoeken op het net, vroeg ik raad aan mensen in chatrooms, ...
Zo kreeg ik te lezen dat je niet mag vrijen na de terugplaatsing dat het niet goed zou zijn voor de innesteling, dat je geen sojamelk mag drinken, dat je dit moest doen en dat zeker niet etcetera etcetera. Ik zou alles gedaan hebben en doen als dat zou betekenen dat ik zwanger zou geraken. Maar het gevolg van dit alles was alleen dat ik nog erger ging twijfelen, me nog onzeker voelde en zo gespannen als iets rondliep.

Ik heb dus al mijn moed bij mekaar geraapt en gewoon alle vragen die ik had aan mijn begeleidende fertiliteitsdokter gesteld en dat is de raad die ik ook aan jou geef, hoe persoonlijk ze ook zijn.
Als je iets wil weten of twijfelt, contacteer jouw behandelende fertiliteitsarts of verzamel jouw vragen voor op de volgende afspraak.
Zij zijn specialisten in dit gebied en je mag erop vertrouwen dat zij alles onderzoeken om jouw slaagkansen zo hoog mogelijk te maken. Dit is ook een veranderend en voortdurende proces, dus een onderzoek dat dagelijks loopt om het zo optimaal mogelijk te maken.

Daarnaast is iedere mens anders, bij de ene werkt dat bij de andere iets anders, de enige die jou op dit moment de juiste raad en behandeling kan geven, is jouw dokter.

Ik vind het zelf met momenten enorm frustrerend dat ik van één mens afhankelijk ben. Dat ik vanalles voel en dat hij zegt dat dat niets betekent. Maar als ik heel eerlijk ben, weet ik dat ik vooral gefrustreerd ben omdat ik zo machteloos ben en dat is iets dat ik te aanvaarden heb in dit hele proces.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten